skip to Main Content
0226-355506  info@stichtingprovjeugdengezin.nl

Sterk

Leon (17 jaar): In het begin vond ik de gesprekken irritant en dacht ik moet ik weer naar de gesprekken toe. Door de gesprekken ben ik sterker geworden in contact aangaan met mensen, klap ik minder dicht en laat ik het meer los als gesprekken minder lekker lopen. Ik pak meer mijn rust, ik stel meer open vragen, ik zoek contact met mensen als het niet gaat en ik kan mijn gevoel beter verwoorden. De gesprekken hebben niet alleen geholpen op school, maar ook thuis.

Anna (28 jaar): Wat ik het meest lastig vond was het voor lange tijd van huis gaan, zoals op vakantie gaan. Ik had altijd veel moeite met reizen: voordat ik wegging voelde het verschrikkelijk. Ik kan het omschrijven als een heel eenzaam gevoel en de angst om dood te gaan.

Afhankelijk van hoe lang de reis duurde en met wie ik op reis ging, had ik dit gevoel in meerdere of mindere mate en had ik het gevoel langer of korter van te voren. Ik ben heel dankbaar voor de gesprekken en de oefeningen, want die hebben mij veel gebracht: het gevoel dat ik inmiddels zo goed ken en op die momenten heb, is zeker een stuk minder geworden of in ieder geval aan het slijten. Ik zie mijn toekomst dan ook rooskleurig tegemoet: ik voel me een stuk vrijer en onderneem binnenkort wat korte reizen naar het buitenland. En daar kijk ik nu naar uit!

Marian (45 jaar): Mijn hulpvraag bestond er uit dat ik mijn lichaam en gevoel onder controle wilde houden als ik werd aangesproken door iemand die mij geestelijk pijn of verdriet had aangedaan.

In mijn geval was het zo dat ik graag op een rustige manier zonder een rood hoofd, trillende benen kon zeggen dat ik het niet fijn vond dat die persoon mij aansprak en mij met rust moest laten. Door het oefenen en het eigen maken, merkte ik dat het mij rust en zelfvertrouwen gaf. Ik herken het gevoel en kan daar door op de juiste wijze zoals ik dat wil reageren.

Back To Top